Wat is het 3 dagen dieet?

Het 3 dagen dieet is een caloriearm dieet. Strikt gevolgt zou je met dit dieet in drie dagen tot wel vijf kg kunnen afvallen. Het is niet de bedoeling van het drie dagen dieet om jezelf uit te hongeren maar dat je normale/kleinere maaltijden op normale tijden eet.

Meer over het drie dagen dieet:

Door de samenstelling van de voedingswaren kan het drie dagen dieet het metabolisme versnellen en dus zo meer vet verbranden dan normaal. Hervat hierna minimaal vijf dagen je normale eetpatroon en ga niet overeten. Daarna kun je weer drie dagen dit dieet volgen.
Als je het dieet strikt volgt, is het volgens sommigen mogelijk om tot 5 kg in slechts 3 dagen te verliezen.
Het 3 dagen dieet is erg karig en je mist diverse voedingsstoffen, vitamine B en mineralen.
Aangezien het 3 dagen dieet erg kort is, is het voor veel mensen echter veel makkelijker om te volgen dan andere dieeten. De kilootjes er voor goed af te houden is echter moeilijk, omdat het maar drie dagen duurt.
In theorie werkt het 3 dagen dieet als het twee of drie maal achter elkaar gedaan wordt.
Natuurlijk met de „voorgeschreven“ vier à vijf dagen tussendoor „normaal eten“ zodat je de gemiste voedingsstoffen weer aanvult. Raadpleeg altijd een gewichtsconsulente of je arts voordat je aan een dieet begint.
De voeding in de drie dagen dieet kan vervangen worden door iets met evenveel calorieën. Zolang er maar aan het aantal calorieën van het 3 dagen dieet gehouden wordt, zul je snel afvallen. De volgorde waarin de verschillende maaltijden gegeten worden maakt hierbij niet uit.

Groente:

Er word aangeraden om voldoende groenten te eten, of wel, eet altijd in ieder geval 200 gram groenten per dag, ook al wordt minder vermeld.

Drinken:

Onbeperkt koffie of thee zonder suiker. Mineraal water met of zonder koolzuur zijn ook goed.
Drink minstens 8 tot 10 glazen water per dag, het is gezond, helpt tegen de honger en is goed voor je vochtbalans.

Tussendoortjes:

Als tussendoortje kan je wortel, komkommer en fruit eten.
Je kunt verschillende kruiden aan het eten toevoegen zoals; zout, peper, limoen, azijn, sojasaus, mosterd en ketchup. Ook worcestershiresaus mag worden gebruikt.

Voordeel van het 3 dagen dieet:

  • Kort, en dus makkelijk te volgen.
  • Voor het drie dagen dieet is het niet nodig om speciale voedingsmiddelen in huis te halen of recepten te bereiden.

Nadeel van het 3 dagen dieet:

  • Het dieet is een crashdieet, veel kilo’s verliezen op zeer korte tijd is belastend voor het lichaam en niet gezond! Het gewichtsverlies zou voornamelijk te wijten zijn aan vochtverlies
  • Het dieet werkt het jojo-effect in de hand zeker als je terug in een fout eetpatronen valt. Doordat je drie dagen erg weinig eet is de verleiding groot de volgende dagen juist meer te eten.
  • Grote calorie beperking wat tot uitputting kan leiden
  • De keuze van voeding is beperkt
  • Door de samenstelling van het dieet krijgt men op de lange termijn te weinig Vitamine B en Mineralen binnen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.