Het 40 punten dieet is een crash dieet waarbij je maximaal 1000 kcal per dag mag gebruiken.
Om het berekenen van de calorieen makkelijker te maken, word voor elke 25 calorieen 1 punt gerekend. Je hebt dus elke dag 40 punten tot je beschikking en kun je voor je zelf uit maken hoe je het menu in vuld, zolang je maar aan de 40 punten komt. Natuurlijk moet je wel proberen zoveel mogelijk gezond te eten.

Elk dieet onder de 1500 kcal word als niet verantwoord beschouwd omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het 40 punten dieet blijkt op de korte termijn goed te werken, maar op de lange termijn is het niet aan te raden. Niet alleen omdat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, maar ook omdat je makkelijk in het oude voedingspatroon vervalt.
Wil je in korte tijd een paar kilos kwijt? Dan is dit dieet misschien voor jou. Ben je echter van plan om meerdere kilos af te slanken of wil je liever gecontroleerd een dieet volgen, raadpleeg dan altijd je huisarts of een diëtist.

40 punten dieet en het jojo efect

Het jojo efect kan voorkomen worden door niet van de één op de andere dag aan dit dieet te beginnen. Werk ernaar toe door 2 weken ervoor al minder te eten. Het is altijd aan te raden om in ieder geval de tussendoortjes te minderen want vaak zijn de “snacks” schuld aan de extra kilos. In de weken na het dieet is het aan te raden je eetpatroon weer heel langzaam op te bouwen.

Groenten en het 40 punten dieet

Er word aangeraden om minimaal 200 gram en maximaal 400 gram per dag groenten te eten.
Eet daarnaast twee maal per dag fruit. Wanneer je tijdens de lunch ook groenten eet, zoals bijvoorbeeld een extra tomaat of wat komkommer, kom je al snel aan 400 gram groenten.

Het belang van eiwitten in het 40 punten dieet

Eiwitten zorgen ervoor dat je je spieren behoudt wat in een dieet belangrijk is, we willen tenslotte meestal van ons vet af, en niet van onse spieren. Eiwitten helpen ook bij het stabiliseren van onze suikerspiegel. Zo word ook het hongergevoel en de trek in zoet verminderen. Eiwitten zitten onder ander in magere vleeswaren zoals rookvlees, rosbief, tong, achterham, magere fricandeau, kip- en kalkoenrollade, kipfilet, of kalkoenham. Ook in kwark zitten eiwitten.

Water

Drink minimaal 8 glazen water per dag. Water verwijdert afvalstoffen uit je lichaam.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.