Afvallen zonder een dieet is mogelijk, maar het zal vele malen langer duren. Je zult daarom ook heel veel discipline moeten hebben om het ook lang vol te houden. “Afvallen zonder dieet”, ik heb het nooit geprobeerd maar heb wel wat onderzoek gedaan en het is mogelijk. Waarom zou je willen afvallen zonder dieet? Veel mensen willen hun lekkere maaltijden niet kwijt ze hebben het er niet voor over om zoveel in te leveren. Dat snap ik, maar voor wat hoort wat. Als jij je lichaam gezond en slank wilt hebben dan zul je toch echt dingen moeten opofferen om dit te bereiken. Ik hoor van veel vrienden dat afvallen zonder dieet niet mogelijk is. Ik deelde deze mening altijd met me vrienden, maar heb daar nooit onderzoek naar gedaan, vandaar dat mijn nieuwsgierigheid toch heeft geleid dat ik ben gaan snuffelen.

1.  Heel langzaam kauwen

Door dit te doen behoudt je de controle om niet meer te eten dan nodig is. Als je snel gaat eten dan denken je hersens dat je nog niet klaar bent met eten en krijg je automatisch meer trek. Probeer bij je hoofdmaaltijd minstens 15-20 minuten te eten. Langer kan altijd. Vergeet alleen niet om je eten weer in de magnetron te zetten mocht het koud worden.

2. Sla je ontbijt niet over

Wil jij afvallen zonder dieet? Dan is dit een belangrijke factor om je aan te houden. Iedere dag ontbijten hoort gewoon bij een gezond eetpatroon. Leer jezelf aan om dus ook elke ochtend te ontbijten. Zet je wekker een uur eerder zodat je genoeg tijd hebt om dus ook lekker ontspannend te ontbijten. Ontbijt overslaan helpt niet. Dat is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lichaam is net wakker, dus je moet ook genoeg gezonde producten eten, zodat je klaar bent voor de dag en er lekker tegenaan.

3. Na 6 uur niet meer eten

Ik weet dat het moeilijk is, maar doe het en je zult in de ochtend gelijk een verschil merken aan je lichaam. De meeste mensen zijn geneigd om na 6 uur nog wat te snacken of sterker nog, ze pakken nog een maaltijd omdat ze “zogenaamd” nog honger hebben. Dat zit allemaal in je hoofd.

4. Afvallen zonder dieet ? Eet meer gezonde producten

Vervang alle zoete producten doorr gezonde producten. Denk aan fruit, mueslirepen, crackers etc. Er zijn genoeg gezonde producten op de marktwaaruit je kan kiezen. Zo vermijd je al heel veel calorieën per dag die er normaal wel bij zouden komen. Bij de maaltijden zou ik minder rijst eten en het rijst vervangen met meer groente of kip.

5. Booschappen doen is belangrijk om

Je bent lekker boodschappen aan het doen in de supermarkt, maar wat gaat er dan allemaal in je om? Ik heb zin in zus en zo en laten we ook maar een lekkere appelflap halen. STOP!! Doe bewust boodschappen en schrijf ook van tevoren op wat je gaat halen en wijk niet af van je boodschappenlijst. De bedoeling is dat je met de denkwijze “afvallen zonder dieet” boodschappen gaat doen.

6. Maak een planning

Afvallen zonder dieet gaat je niet lukken als je niet op het juiste spoor zit. Ga dus eerst je rails aanleggen zodat je weet waar je naartoe gaat en niet ontspoord raakt. Houd je aan de planning en probeer niet af te wijken van wat je hebben opgeschreven, anders word het alleen maar moeilijker om op je rails te blijven. Week in week uit ga je door met je planning tot het een gewoonte is geworden om deze levensstijl aan te nemen. Als je  wilt afvallen zonder dieet, dan zul je toch echt je planning bij moeten houden.

7. Light producten helpen wel maar water drinken is het best

Dit is een discussie die ik niet hier ga bespreken, je moet het maar van me aannemen :p. Het gaat hier meestal over light drinken, maar eigenlijk kan je al die producten wegschrappen en gewoon water drinken. Water is het beste wat je kan drinken. Het maakt je lichaam schoon en je krijgt er meer energie van. Al die drankjes (behalve sapjes) zijn niet nodi. Drink veel water en je zult je er veel beter voelen.