Tijdens mijn dieet heb ik heel wat experimenten gedaan om te kijken wat werkt voor mij en tegelijk ook lekker is om te eten. Ik zal mijn ervaringen met jullie delen. Er zijn veel dieet recepten op de markt, maar ik weet zeker dat je deze niet zal vinden. Ik heb een week lang een cambridgde dieet gevolgd, het was een soort proef dieet. Na een week het gedaan te hebben had ik er niet zo een trek meer in en ben ik gestopt, maar in die week ben ik er wel achter gekomen dat ik eigenlijk geen behoefte heb aan rijst. Ik wilde dus iets uitproberen. Op het internet zocht ik dieet recepten op, maar ze waren allemaal zo moeilijk en ik wilde iets makkelijk en snel. Ik ben zelf gaan brainstormen om dus mijn eigen dieet recepten te gaan maken, maar dat lukte niet helemaal in het begin. Omdat ik in me dieet recepten altijd rijst gebruikte was het toch niet zo geslaagd. Vervolgens besloot ik rijst en pasta weg te laten uit mijn dieet recepten en heb ik het gedaan met groente, kip en kruiden.

Wat heb ik gebruikt in mijn dieet recepten?

Brocolli – Hoeveelheid mag je zelf bepaaldieet-recepten

Tomaten – 1

Komkommer – 1/4

Wortel – 1

Kipfilet – 1/2

Shoarma Kruiden

 

Voorbereiding

De bedoeling was voor mij om zo min mogelijk vet, zout en suiker in mijn eten te zetten, dus we gaan niet bakken. Er wordt geen olie gebruikt, alleen wat er op de lijst staat.

 

Stap 1 – Je zet alvast 1 pot met water op vuur zodat het alvast kan koken. Je snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze lekker in met de shoarma kruiden. Vervolgens snijd je ook de broccoli en de wortel.

 

Stap 2 –  De wortel gooi je in de pan met kokend water, de broccoli nog niet die gaat er later pas in. De kipfilet zet je in de oven. Ik raad je aan om het in de oven te doen. Bakken kan, maar dat is niet nodig. Je zet de oven op 225 graden en laat de kipfilet 20 minuten lang erin.

 

Stap 3 – Nadat de wortel  10 minuten heeft gekookt gooi je de broccoli erin, maar zet het vuur op z’n laagst zodat de broccoli rustig zacht kan worden. Niet te zacht, kies je moment goed uit wanneer je het eruit haalt.

 

Stap 4 – Nu kan je je komkommer en tomaat snijden en alvast je bord opmaken. Zodra de kip klaar is kan je alles netjes op je bord zetten. Vervolgens kan je lekker gaan eten. Ik raad je wel aan om nog wat shoarma kruiden over de groente te strooien, die heeft namelijk geen smaak. Je kan ook andere kruiden gebruiken voor deze dieet recepten.

Resultaat

Als je het goed plant ben je na 20 minuten klaar met dit recept. Het is totaal niet moeilijk vergeleken met andere dieet recepten. Ik heb dit een maand gedaan en ik zag de kilo’s eraf vliegen. Ik trainde en dronk ook veel water ernaast, maar dat deed ik altijd al. Door dit recept heb ik echt een verandering gezien. Andere dieet recepten zijn heel moeilijk en kosten meestal ook veel geld, maar dit is een simpel en snel gerecht. Je hoeft geen chef kok te zijn om dit klaar te maken. Sterker nog mijn dochter heeft dit een keer voor mij gemaakt en zij is 15 jaar, dus het kan makkelijk. Ik zou zeggen probeer het een keer mocht het niet lukken of niet lekker zijn laat het me weten. Ik heb nog meer dieet recepten die ik wellicht met jullie ga delen.