Wat is gezond afvallen en hoe doe je dat? Ik ga niet praten over de dingen die je moet doen, want daar heb ik al genoeg over gesproken in andere artikelen. Mocht je deze nog niet gezien hebben dan zou ik alsnog een kijkje nemen. Ik wil het hebben over de mentale en het emotionele gedeelte van afvallen. Heel veel mensen onderschatten afvallen en denken er meestal makkelijk over. “Ja, ik ga even snel 10 kilo afvallen”, maar dat gaat niet zomaar. Je zal diep moet graven om ook daadwerklijk de kracht te vinden om vol te houden. Je zult elke dag uitdagingen aan moeten gaan en ze ook moeten overwinnen en dat kan soms heel moeilijk zijn. Vooral als je met vrienden op het werk bent of uit gaat eten. Je zal op veel dingen moeten letten. en dat vergt veel kracht, zowel emotioneel en mentaal. Want je zal tijden hebben waarbij je de kantjes eraf gaat lopen en dat is ook het moment dat je jezelf een wake up call moet geven en weer op de rails terecht moet komen. Heel veel mensen die blijven maar de kantjes eraf lopen en gaan uiteindelijk weer hun oude gewoontes oppakken en vervolgens gebeurt er helemaal niks.

Tips om de strijd mentaal aan te gaan
  1. Ga op internet een foto zoeken met jou perfecte lichaam . Als je die hebt gevonden ga je die uitprinten en jou gezicht plakken op dat mooie lijf van je. Je plakt het op je koelkast, kastdeur, magnetron en boven je tv. Kortom, overal waar je vaak komt ga jij het plakken. Zo maak jij je bewustzijn duidelijk dat je wil afvallen en dat niks jou kan stoppen. Overal waar je terecht komt zie je die foto. Op een gegeven moment ga je ook zo een levensstijl aan, omdat dat beeld de hele tijd in je hoofd zit.
  2. Gezond afvallen doe je door goed te plannen, dus maak voor jezelf een goeie dagplanning en maak  deze ook af. Ga geen smoesjes zoeken om iets niet te doen. Gebruik de Micheal Jordan motto: ‘JUST DO IT’  en je zult zien dat je het ook gaat doen. Ga niet nadenken over onrelevante dingen, maar ga het gewoon doen.
  3. Ga jij gezond afvallen? Als je dit wil doen dan moet je weten waarvoor je het doet. Je doet het voor jezelf en voor niemand anders. Er zijn mensen die het doen voor hun partner of omdat mensen raar naar hun kijken. Nee, dat is niet de rede. Je moet altijd blij met jezelf zijn ongeacht jou gewicht. Als je niet blij bent met jezelf moet je er wat aan doen, maar ga nooit aan jezelf twijfelen omdat het je alleen maar naar beneden haalt. De reis naar een slank lichaam zal zo alleen maar moeilijker voor je worden.  Schrijf daarom op waarom jij af wilt vallen en kijk goed naar wat de redenen daarvoor zijn.