Koolhydraatarm dieet – 5 tips koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is een relatief nieuwe aanpak van overgewicht en gezondheid. Het is een effectieve manier om af te vallen. Je valt niet alleen af, maar het is ook goed voor je gezondheid. Waarom zou je een koolhydraatarm dieet volgen? Simpel, koolhydraten worden heel snel omgezet in suiker. Dit betekent dat de lichaam snel insuline aan maakt. Insuline zorgt ervoor dat er suiker in je bloed komt. Er zijn goede en slecht koolhydraten, daarom moet je een goeie onderscheid maken tussen die twee. Een koolhydraatarm dieet helpt je hierbij. Ik heb op het net naar een aantal tips gekeken. De beste heb ik eruit gepikt, en die ga ik nu met jullie delen.

5 tips voor een koolhydraatarm dieet

  1. Water drinken. Water zorgt ervoor dat je lichaam wordt gereinigd. Je lichaam heeft afvalstoffen die eruit gehaald moeten worden. Dit proces gaat snel als je veel water in je systeem hebt. Probeer minimaal 2 liter per dag op te drinken. Bij een koolhydraatarm dieet helpt dit heel erg.
  2. Bewegen en sporten. Tijdens een koolhydraat arm dieet is het ook belangrijk om te sporten. Als je beweegt en sport zorg je ervoor dat je vet gaat verbanden. Als je een koolhydraatarm dieet combineert met sport dan zul je wonderen zien.
  3. Mentaal sterk zijn. Geef niet toe aan de verleidingen die je dagelijks moet overwinnen. Zorg ervoor dat jij altijd in je hoofd hebt waarvoor je het doet.
  4. Regelmatig eten. Vijf maaltijden per dag is een goede basis, maar het  ook helpen om vaker op een dag minder maaltijden te nemen. Zo voorkom je dat je insuline pijl omhoog gaat.
  5. Eet minder suiker,bloem en zout. Bezuinigen op de hoeveelheid van geraffineerde witte bloem producten in uw dieet, zoals wit brood, pizza en witte pasta en rijst. Het raffinageproces levert enkelvoudige koolhydraten en veel vitaminen en mineralen verloren gaan.