Als u van yoghurt houdt en snel wilt voelen, kan een yoghurt dieet (een vetgehalte dieet) een geschikte methode zijn om u te verliezen

 • Het dieet belooft binnen een paar dagen een gewichtsverlies van 2 tot 3 kilogram.
 • Het biedt een verscheidenheid , omdat yoghurt kan worden gecombineerd met vers fruit, groenten en pitten.
 • Het kan op lange termijn uitgevoerd worden en helpt bij het behoud van gezond voedingsbewustzijn.

Maar de yoghurt dieet vereist ook:

 • een begeleidend sportprogramma
 • een bewustzijn van de voedsel ingrediënten en
 • Motivatie en doorzettingsvermogen

Wat is precies het yoghurtdieet en of het een geschikte gewichtsverliesmethode is , dan leer je hieronder.

Het basis idee van yoghurt dieet

Als u weinig calorieën vertert, een energie tekort in het lichaam. Dit leidt tot het metabolisme dat wordt afgeleid van de vetreserves, het glycogeen van de lever en de eiwitten van de spieren. Yoghurt biedt weinig calorieën, maar bevat veel eiwitten, die ervoor zorgen dat de vetcellen van het lichaam hun depotvet vrijmaken en ze in de stofwisseling verbranden.

Tip: het maakt ook eiwit langer en actiefer dan bijvoorbeeld koolhydraten.

Daarnaast smelt het calcium in de yoghurt de vetten , onder meer door de afscheiding van het hormooninsuline te verstoren. Bijvoorbeeld, een studie toonde aan dat vrouwen die yoghurt verbruikt tijdens hun dieet 81 procent meer buikvet verloren .

De melkzuurbacteriën in probiotische yoghurt stimuleren de spijsvertering, houden de darmflora gezond en zorgen voor een effectieve controle op pathogenen.

In het yoghurtdieet wordt de dagelijkse calorie-inname met ten minste de helft verminderd omdat koolhydraten en vetten worden vervangen door het eiwit van de yoghurt met zo veel of zelfs alle maaltijden mogelijk. Het dieet wordt aangevuld met veel water en ongezoete thee (tenminste 3 liter).

Tip: In het bijzonder heeft het met mate thee het voordeel dat het ook koolhydraten en vet metabolisme stimuleert. Koffie-, alcohol- en calorie-rijke sappen zijn niet toegestaan tijdens het dieet .

Het yoghurt dieetplan

Over het algemeen wordt het aanbevolen om het dieet te gebruiken met vetvrije en ongezoete natuurlijke yoghurt , aangezien het minder vet en suiker bevat, maar meer mineralen en eiwitten dan volle melk yoghurt. Yoghurt met zoetstof moet worden afgezien, omdat zoetstoffen hongerkunnen stimuleren .

Gedurende de eerste drie dagen van het hete seizoen kan jeveel discipline ervaren , maar je kan voldoende vloeistof dampen. De vloeistoffen vullen de maag, leveren zelfs waardevolle mineralen, en helpen het lichaam zich los te maken van de slakken .

Tip: Omdat veel calorieën worden opgeslagen in de yoghurt dieet hoe dan ook, maar u kunt eventueel met dieet en volvette yoghurt uit te voeren.

Zo kan een mogelijk dieetplan eruit zien:

maaltijd Aanbevolen voedsel Eten om te voorkomen
ontbijt Yoghurt Met Bessen,
Noten, (Spierig, Ze bevatten veel vet)
Zaden,
Vruchten
alle koolhydraten en dikke voedingsmiddelen
lunch Zoals ontbijt of
mager vlees, vetvis of salade en yoghurt
alle koolhydraten en dikke voedingsmiddelen
diner Als ontbijt of
laaggewicht plantaardige bouillon, salade met zelfgemaakte yoghurt dressing of
maer vleeswaren met groenten
alle koolhydraten en dikke voedingsmiddelen

Het trucje voor lunch en avondeten is alleen kleine porties te consumeren of vervangt een gedeelte van het voedselplan met yoghurt.

Vergoeding van nutriënttekort

Als alle maaltijden volledig door yoghurt worden vervangen, heeft het lichaam natuurlijk geen vitale voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, koolhydraten en vetten. Het wordt in een tekortstaat geplaatst en bouwt ook belangrijke spiermassa op tijd.

Maar met een beetje verbeelding, kunt u ook uw dieet gevarieerd en voedzaam maken tijdens het crashdieet . Om geen essentiële vetzuren te ontdoen, wordt het aanbevolen om elke dag een paar noten of zaden te consumeren. Vooral aanbevolen

 • Chia zaden
 • hennepzaad
 • paranoten
 • walnoten
 • Macadamia noten

Voor de zaden worden 1-2 theelepels aanbevolen. De moeren mogen niet meer dan een holle hand zijn: dit is ongeveer 6-10 noten.

Tip: Ook worden vlooienzaad gerechten aangeboden. Ze binden water en zwellen in het lichaam. Zo vullen ze de maag zonder deel te nemen aan de energiebalans en tegelijkertijd de spijsvertering bevorderen. Ook konjak producten en chia zaden hebben deze lente eigenschappen.

U kunt ook yoghurt en breng op smaak met kruiden en zo als een dipsaus gebruikt voor rauwe wortel, paprika, komkommer en raap sticks of draai met mosterd, kruiden en azijn voor een heerlijke salade dressing. Essentiële vetten in de vorm van hoogwaardige oliën (zoals noten of lijnzaadolie) maken de vitaminen door het lichaam.

Yoghurt kan vervangen worden door Quark

Als u dat wenst, kunt u ook de yoghurt vervangen door lichte dikke melk . Het is bijvoorbeeld romeriger, wanneer het met mineraalwater gemengd is , maar anders kan het met yoghurt en fruit worden gecombineerd. Quark heeft zelfs betere waarden in macro- en micronutriënten dan yoghurt.

Ter vergelijking

voedingswaarde yoghurt met een laag vetgehalte Magerquark
calorieën 57 kcal 69 kcal
eiwit 5,2 g 12,2 g
vet 1,7 g 0,2 g
koolhydraten 4,6 g 4,1 g

Yoghurt bevat echter veel meer kalium en calcium dan quark. Natuurlijk variëren de voedingsstoffenvolgens fabrikant en product. Daarom moet men altijd goed geïnformeerd zijn over de respectieve voedingswaarden op de verpakking.

Tips voor het verbeteren van uw smaak

In de handel zijn zogenoemde Geroosterde Druppels beschikbaar, sterk geconcentreerde extracten zonder koolhydraten . Ze bieden smaakvariëteit, zijn lekker en hebben geen calorieën . Ook de mosterd, kruiden, kruiden, hoogwaardige oliën en azijn mogen de afwas verfijnen.

Tip: High-calorie vruchtensappen moeten echter vermijden , omdat ze bevatten vaak een hoog gehalte aan koolhydraten en laat de bloedsuikerspiegel snel stijgen.

Duur van het yoghurtdieet

Het wordt aangeraden om het yoghurtdieet niet meer dan 7 dagen te nemen . Als u sommige (niet alle) maaltijden van de dag vervangt met yoghurt, neem je wat langzamer, maar het dieet kan langer duren . Op langere termijn kunt u bijvoorbeeld de avondmaaltijd vervangen door yoghurt om uw nieuwe gewicht zo lang mogelijk te houden.

U kunt zo lang uit te voeren als je wilt, wanneer u van plan bent uw dieet bewust aan een dieet evenwichtige mix umstellst uit verse, rauwe mogelijk fruit, salades en groenten, noten en granen, verse vis en mager vlees.

Tip: Als u regelmatig oefent, kunt u uw gewenste gewicht op een gezonde manier houden.

Voordelen van yoghurt dieet

Yoghurt is gezond en kan goed geïntegreerd worden in het voedingsplan dankzij de vele mogelijke combinaties . Vanwege het gevarieerde voedsel wordt de motivatie gehandhaafd en wordt het lichaam snel bevrijd van vervelende vetafzettingen en slakstoffen.

Velen rapporteren geweldige gewichtsverlies succes met dit type dieet. Zo lijkt het goed te zijn voor kortlopend gewichtsverlies. Ook kan het yoghurtdieet een blijvend succes voor u zijn door te leren dat u gezond en lichaamsbeweging eet.

Nadelen van yoghurt dieet

De calorieën die u met het yoghurtdieet consumeren worden voornamelijk gebruikt voor levensonderhoudende metabolische processen . In principe heb je echter meer nodig dan de beschikbare energie, bijvoorbeeld voor beweging, hersenkracht en reparatiemechanismen van je cellen.

Met behulp van onze calorie calculator kunt u nu eenvoudig uw individuele gemiddelde basisomschatting per dag berekenen, het aantal calorieën dat het lichaam gebruikt wanneer het rust. Extra activiteiten verhogen de calorie telling die nodig is door het lichaam. Vul hieronder uw persoonlijke waarden in en klik op “BEREKEN NOU” .

Het dieet vereist atletische activiteit . In een dieet moet de basisomschrijving worden verhoogd, om zo veel en continu mogelijk te dalen. De spieren zouden extra kortsluiting geven, maar de vetafzettingen moeten afgebroken worden. Daarom is sport erg belangrijk om de spiermassa te behouden / te verhogen en het energieverbruik van je lichaam te verhogen.

Tip: Zonder sport zou je in de kortste tijd moe en moe voelen en minder en minder energie verbruiken in de vorm van calorieën. Uw basisomschrijving zou zinken, zodat u met minder calorieën toeneemt ( yo-yo effect ). Voor een gezond en effectief dieet is sport een must.

U moet ook aandacht besteden aan een evenwichtig dieet. Het dieet vereist daarom een basiskennis over de ingrediënten van het voedsel. Het vervangen van vet en koolhydraten alleen door yoghurt is niet voldoende voor een gezond gewichtsverlies. Omdat opgelost reserve vet en slag en giften worden vrijgemaakt van het lichaam. Het beschadigt het metabolisme, de huid en het welzijn.

Belangrijk: bij een radicaal evenwicht is het van essentieel belang ervoor te zorgen dat de pH-waarde in het bloed evenwichtig is.

Alleen een evenwichtig dieet met verse groenten en fruit, kruiden, peulvruchten en noten en het yoghurtkalium neutraliseert de schadelijke zuren en toxines en het metabolisme kan glad werken.

Voldoende vloeistofinlaat ondersteunt ook nieractiviteit en intestinale motiliteit, waardoor toxinen worden verwijderd .

Na het yoghurtdieet moet u aandacht besteden aan uw calorie-inname en uw eetplan dienovereenkomstig wijzigen, zodat u niet onmiddellijk weer verhoogt. Je moet altijd een yoghurtdag plannen of je avondmaaltijd vervangen door yoghurt.

Alternatieven voor yoghurt dieet

Men kan hetzelfde effect van yoghurt dieet ook bereiken door eiwit shakes zoals Yokebe , die gebruikt wordt als maaltijdvervanger. Het voordeel is dat ze meestal een combinatie bevatten van belangrijke vitaminen en voedingsstoffen en ze worden snel en gemakkelijk bereid. Ze kunnen altijd en overal gebruikt worden en kunnen in het dagelijks leven worden geïntegreerd .

Succesvolle rapporten over het dieet van de yoghurt

Er zijn verslagen van goed succes met het yoghurtdieet . Meestal verwijzen ze echter alleen naar de eerste dagen van het dieet. Het voedingsplan is zelfs van de derde dag te zijdig , zelfs als ze yoghurt willen eten. Je kunt de yoghurt niet meer zien.

Degenen die later met meer bewustzijn voeden en met een regelmatig sportprogramma zijn begonnen, zijn tevreden met het yoghurtdieet als startend dieet en begeleiding voor hun toekomstige voedingsplan. Echter, geen van hen had een sterke overgewicht.

conclusie

Het yoghurtdieet is een extreem kortdurend dieet dat gepaard kan gaan met hot-hit en motivational break-ins , vooral tijdens de eerste paar dagen .

Op de lange termijn is het zinvoller, eigenlijk de yoghurt dieet als entry-dieet te gebruiken, en vervolgens converteren zijn gebruikelijke voeding en lichaamsbeweging patronen strikt volgens de huidige voedingsaanbevelingen. Dit betekent ook zo nu en dan een yoghurt-dag beroep of ‘s avonds vaak zelfs te eten alleen salade of yoghurt met fruit of groenten.

Voor diegenen die zwaar overgewicht zijn , is deze vorm van dieet niet geschikt omdat ze langzaam en langere tijd hebben. Het dieet is ook niet geschikt voor personen met een verminderde algemene conditie , de zieke en de zwangere, omdat ze snel een nutriënttekort kunnen veroorzaken.