Zoals zoveel diëten maakt het Montignacdieet onderscheid tussen de zogenaamde ‘goede’ en ‘slechte’ koolhydraten. Montignac gaat ervan uit dat overgewicht ontstaat door verkeerde combinaties van vetten en koolhydraten. Het eten van goede koolhydraten als fruit, groenten, granen en peulvruchten wordt gestimuleerd; slechte koolhydraten als suiker, witbrood, aardappelen, rijst, banaan, tuinbonen en maïs worden ontraden.
De methode Montignac richt zich op juiste combinaties van eiwitten, vetten en koolhydraten. Het dieet is geen snelle afslankkuur maar moet leiden tot een vaste verandering in het leef- en eetpatroon. Mensen moeten leren bewuster met voedsel om te gaan en de juiste combinaties te maken in de samenstelling van hun maaltijden.
De methode Montignac bestaat uit twee fases. Tijdens de eerste fase mogen alleen maaltijden gegeten worden waarin koolhydraten gecombineerd worden met eiwitten of vetten gecombineerd worden met eiwitten. Hierdoor worden overtollig kilo’s en gifstoffen afgevoerd.
Tijdens de tweede fase is er weer meer ruimte voor voedingsmiddelen die gedurende de eerste fase verboden waren. Deze fase houdt het gewicht op peil en zal voor een blijvend effect de rest van het leven volgehouden moeten worden.
Behalve een totale verandering in het eetpatroon, wordt ook lichaamsbeweging sterk aangeraden.
Voordelen: Pretdieet: biefstuk met rode wijn en slagroom toe. Er mag nog meer dan bij Atkins.
Nadelen: Eerst een boek raadplegen om te weten wat wel en niet bij elkaar mag worden gegeten.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.