Voor veel mensen is het lastig om kilo’s kwijt te raken of je streefgewicht halen. Daarnaast heb je mensen die last hebben van een dikke buik en de rest van hun lichaam zit wel goed.
Hoe kan je dit oplossen? Het geheim naar een platte buik is een glucosearm dieet. Dit houdt in dat je zo weinig mogelijk glucose binnen moet krijgen en minder vet moet eten. Jullie kennen het verhaaltje vast wel. Maar goed, laten we het platte buik dieet echt goed bekijken. Een platte buik dieet kan je eigenlijk beter omschakelen naar crunches, sit ups en vaak sporten. Een platte buik krijg je door te sporten. Ik geloof niet zo zeer in een platte buik dieet, maar als je hard sport en minder glucose en vetten eet werkt het ook. Met sporten bereik jij je doel sneller. Natuurlijk moet je diëten, maar je moet ook sporten om je buik ook daadwerkelijk goed te vormen. Heel veel mensen klagen om het feit dat ze trainen maar niks zien gebeuren. Dat kan best kloppen, maar meestal wordt het trainen niet gecombineerd met een aangepaste eetpatroon.

Platte buik dieet

Maar stel dat jij niet zo een sporter bent, dat kan natuurlijk ook, dan raad ik je toch aan om op te letten wat je eet. Probeer het volgende te doen eet vijf of zes zeer kleine maaltijden per dag in plaats van die normale maaltijden. Hiermee krijgt je lichaam voldoende voedingsstoffen binnen en wordt je stofwisseling op gang gebracht. Je verteringsproces werkt langer en je zult vervolgens sneller calorieën verbranden. Vooral als je erbij sport, maar dat is niet geval dus laten we dat weg laten. Eet langzaam probeer tussen de 15 – 20 minuten te eten zodat je hersens zien dat je vol zit, en je later geen honger meer krijgt. Vervang zoete dingen met fruit, noten en yoghurt. Probeer ook veel water te drinken. Als het lukt probeer ook in de ochtend kleine buikspieroefeningen te doen.

Platte buik dieet – voedsel dat je wel moet eten

Het eten van eiwitrijke producten is heel belangrijk als je een platte buik dieet volgt. Mager vlees, bijvoorbeeld kippenvlees, eieren, vis en peulvruchten bevatten veel eiwitten en weinig vet. Ze dragen bij aan de spier opbouw en spier versterking, waardoor je stofwisseling sneller gaat lopen en je meer calorieën gaat verbranden. Ook moet je dagelijks vijf porties groentes of fruit eten, voor de benodigde vezels en vitaminen en mineralen. Je kunt één van de maaltijden weglaten en in plaats daarvan één of twee appels eten. Appels bevatten weinig suiker, veel vezels en zijn heel goed voor een platte buik. Andere goede voedingsproducten in het platte-buik-dieet zijn: eieren, zoutarm cottage cheese, kokosolie, olijfolie, halfvolle zuivelproducten, peulvruchten, granen en mager vlees. Het dieet moet rijk aan eiwitten en vezels zijn. Dit zal leiden tot zeer snel verlies van vetbuik  Het lichaam heeft namelijk veel energie nodig om de eiwitten te verteren. Wil je dus veel calorieën verbranden, eet dan veel eiwitten.