De soep dieet is ook wel bekend als koolsoep dieet of sacred hart dieet.
De basis is een vetverbrandings soep, waarvan je zoveel mag eten als je wil, ze bevat bijna geen calorieën en breekt vet af, zonder dat je een hongerig gevoel krijgt.

Als je het soep dieet stipt volgt, kan je 4 tot 7 kg afvallen in 7 dagen. Je kan het soep dieet zovaak volgen zolang je wil, maar niet aaneensluitend, het beste is 7 dagen volgen, 7 dagen niet (minimum 2 dagen niet).

Indien je darmfunctie het laat afweten neem dan een kopje zemelen of muesli.

Verboden :
brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken.

Toegestaan :
bronwater, ongezoete thee, ongezoete (zwarte) koffie, ongezoet fruitsap,
bessensap en magere melk.

Na het soep dieet 24 uren wachten met alcohol!

De oorspronkelijke soepingrediënten :
6 grote uien, 3 grote tomaten, 1 witte kool, 3 groene paprika’s, 1 bos soepselder,
4 wortelen, 1 pakje soepmix, eventueel vetarme bouillonblokjes,

Eventueel ook:
peper – tabasco – peterselie – sojasaus – rozemarijn – oregano – tijm – knoflook – chilipepers! Gebruik geen zout!

Met de jaren is er een veranderde versie ontstaan:
De witte kool en paprika’s zijn er vervangen door broccoli en een halve kilo spruiten.
De tomaten kan je eventueel vervangen door 2 blikjes tomaten.
Je kan de soep eventueel mixen.
Van deze soep mag je zoveel eten als je wil en wanneer je wil!

Overwegingen
Bij dit dieet is de werking niet wetenschappelijk aangetoond. Het nadeel van dit dieet is dat je in 1 week weinig calorieën binnenkrijgt waardoor je inderdaad gaat afvallen. Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals het soep dieet zal op de korte wel zorgen voor gewichtsafname (grotendeels vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht dat men van tevoren had. Op de lange termijn zijn diëten als het soep dieet zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst was.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.